2013. május 17., péntek

"Motoros mágnes Alsóörs" - A Hells Angels is itt tartja világtalálkozóját

Farsang Imre
(Több, min tíz éve, hogy Dobai Attila, mint a Harley Davidson Owner Group magyarországi vezetője Alsóörsre álmodta a nagy motoros fesztivált...)

S most egy újabb világesemény részesei lehetnek azok, akik a Hells Angels (Pokol Angyali) MC (motoros klub) tagjai. Az idén 65 éves klub - amelyet az USA Kalifornia államában lévő San Bernardino-ban alapítottak idei világtalálkozóját Alsóörsön tartja május 30-a és június 2-a között az Európa Kempingben. 

Minderről Farsang Imre a Hells Angels Motorosklub magyarországi vezetője tájékoztatta blogunkat. Az idén 65 éves Chapter magyarországi klubja ö téve működik. Tagjaik sorában megtalálhatóak vállalkozók, gázszerelők, idősebbek és fiatalok egyaránt. Egyvalami köti össze őket, a motorozás szeretete. Évente kb. 20.000 km-t motoroznak a klub tagjai időjárástól függetlenül, s most egy zárt találkozón vesznek részt Alsóörsön, az Európa Kempingben. Farsang Imre elmondta, hogy sokan néznek rájuk úgy, mint bulizós, "törvényen kívüli" emberekre, de tudni kell róluk, hogy a tavalyi évben Pro-Caritas díjasok lettek a karcagi kórház gyermekosztályának 10 millió forintos támogatásával.

A kezdetekben Pilismaróton tartott éves találkozójukat néhány éve helyezték Balatonlellére, ám a nagy nemzetközi fesztivál és találkozó rendezésének elnyerése egy új, komoly infrastruktúrával rendelkező helyszínt követelt meg. Így esett a választás Alsóörsre.

A zárt találkozó mégsem egészen zárt, hiszen történelmi játékban ismertetik meg Magyarország történetét a jelenlévőkkel az 1848-as szabadságharctól az I. Világháborúig terjedően.

1 megjegyzés:

  1. idén 65 éves a klub, nem a chapter. a hungarian chapter 5 éves

    VálaszTörlés